Jak udělat posvícenskou husu | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.
Co je potřeba
1 husa
sůl
kmín
plátky jablek
Krok 1
Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.
Krok 2
Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.
Krok 3
Během pečení podléváme vypečenou šťávou.
Krok 4
Čisté, vypečené sádlo odebíráme.
Krok 5
Upečenou husu vyjmeme z pekáče.
Krok 6
Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.
Krok 7
Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.