Jak udělat pomazánku z uzeného masa | recept
Jak udělat pomazánku z uzeného masa | recept. Jestli přemýšlíte o rychlé a snadné večeři, nebo jak pohostit nenadálou návštěvu, můžete zkusit udělat pomazánku z uzeného masa. Nedá to příliš práce a zvládnete ji v poměrně krátkém čase. Bůčková pomazánka je i výborný tip na silvestrovské chlebíčky či jednohubky, nebo i jako letní večeře na chatě.
Základním předpokladem pro přípravu pomazánky z uzeného masa je samozřejmě skutečnost, že máte v lednici kousek uzeného masa. Pokud máte více času na přípravu, můžete si uzené maso připravit předem, neboť je ho třeba nejprve uvařit.
Vařené uzené maso pomelete. Před tím si ještě uvaříte vejce natvrdo a obě suroviny necháte dostatečně vychladnout.
Kdo má rád majonézu, tak ji smíchá s plnotučnou nebo francouzskou hořčicí. Vyznavači zdravější stravy nebo diety mohou majonézu v pomazánce z uzeného masa nahradit bílým jogurtem. Nic se tím nezkazí a na chuti pomazánky to ani nepoznáte.
Do směsi majonézy či jogurtu s hořčicí přidáte pomleté uzené maso, na kostičky nakrájená vejce a vše důkladně promícháte, nebo rozmixujete.
Jinou variantou receptu na pomazánku z uzeného masa je, že místo vajíček použijete sýr, který utřete s majolkou, nebo také předvařené brambory.
Vznikne jakási omáčka, kterou podle chutí osolíte, opepříte nebo můžete přidat i svá další oblíbená koření. Nesmí chybět česnek, který nejprve prolisujete, nebo utřete nožem na prkénku. Někdo přidává ještě nastrouhaný křen a karotku, což ještě zvýší pikantnost pomazánky. Pokud nemáte po ruce křen, můžete jej nahradit na drobnou nakrájenou cibulí.
Samozřejmě, že před podáváním nebo namazáním pomazánky z uzeného masa je lepší nechat výslednou hmotu vychladit a ztuhnout v lednici. Lépe se pak zpracovává.
Nejlepší je pomazánka z uzeného masa namazaná na pečivo nebo topinky. Dozdobit ji můžete podle své fantazie, aby barevný efekt podpořil chuť. Vhodná je čerstvá nasekaná petrželka, pažitka, červená paprika, pórek, ale i další druhy zeleniny.
Diskuze k článku