Jak udělat masovou pomazánku | recept
Jak udělat masovou pomazánku | recept. Masová pomazánka je lákadlem pro mnohé z nás. A proč nám tak chutná? Je to tím, že je šťavnatá, není suchá a obsahuje větší množství tuku. To nic nemění na faktu, že si jí jednou za čas můžeme udělat masitější, ale i dietnější, když některé ingredience vynecháme nebo dáme v omezené míře. Masová pomazánka chutná všem, když se zrovna neřadíme mezi vegetariány.
Co je potřeba
Zbylo vám od oběda pečené, grilované nebo vepřové maso? Oberte ho a udělejte si z něj skvělou pomazánku. Dobrou pomazánku lze učinit klidně i z bůčku nebo vepřové konzervy, variant je opravdu mnoho. My budeme počítat s tím, že nyní uděláme pomazánku z masa zbylého, které je potřeba také ještě zužitkovat.
Připravte si suroviny na výrobu fantastické masové pomazánky, která se vám bude rozplývat na jazyku.
cca 100 - 250 g roztíratelného tuku, když máme tučnější maso, dáme méně
½ – 1 cibule
sardelová pasta
hořčice
sůl a pepř (Se solí opatrně sardelová pasta je sama o sobě hodně slaná)
V exkluzivní variantě použijte i kapary a estragon, to vám z pomazánky přinese úplně jiný rozměr.
Zbylé maso si pokrájejte na menší čtverečky, rozmixujte ho chopperem nebo kuchyňským robotem či umelte.
Smíchejte s rostlinným tukem a vytvořte základní směs.
Do této směsi přimíchejte cibuli, hořčici, sůl a pepř. Záleží na tom, jak kořeněné máme hotové maso.
Pokud vám bude takto masová pomazánka chutnat, můžete si jí užít v této podobě.
Náročnější strávníci si dodají štiplavost masové pomazánky kapary, které skvěle koresponduje s chutí sardelové pasty.
Ještě jednou vše umixujeme a máme masovou pomazánku, která je netradiční a osloví všechny hosty, ale i nám poskytne nevšední zážitek.
Tipy
Nemáte hotové maso a už se vám sbíhají sliny na masovou pomazánku? Nevadí! Tradiční variantu masové pomazánky vytvoříte tak, že si zpěníte cibulku na sádle, dáte půl kila vepřové plece, osolíte, opepříte, pokmínujete a dáte sladkou papriku.
Máte fantastický kousek masa, který když umelete a spojíte s trochou másla a hořčice, je na chlebu výtečným zpestřením. Je to vlastně jakási obdoba vepřové konzervy, protože i tu máte výpek, který se rozplývá na jazyku.
Diskuze k článku