Jak udělat pomazánku z tresčích jater | recept
Pomazánka z tresčích jater | recept. Tresčí játra jsou lahodná sama o sobě. Můj recept vám ukáže, jak připravit pomazánku z tresčích jater, která ještě více podtrhne jejich chuť. Pomazánka je výborná na chleba nebo jako příloha k zeleninovému salátu. Přeji vám dobrou chuť!
Co je potřeba
Na přípravu pomazánky z tresčích jater:
2 plechovky tresčích jater
cibule - 1 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu
sůl
mletý pepř
příloha: nejlépe opečený toastový chléb
Pusťte se do přípravy pomazánky. Nejprve nakrájejte cibuli na drobné kousky.
Připravte si tresčí játra, slijte z konzervy olej. Pokud olej ponecháte, zahustěte tresčí játra strouhankou.
Tresčí játra rozmixujte nebo rozmačkejte. Záleží jen na nás, zda máte raději větší kousky nebo chcete pomazánku krémovité konzistence. Tresčí játra přidejte k nakrájené cibuli a dobře promíchejte.
Na závěr pomazánku z tresčích jater ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pomazánka z tresčích jater je hotová a tím i tento recept. Přeji dobrou chuť!
Diskuze k článku