Jak udělat rybí pomazánku | 3 recepty
Jak udělat rybí pomazánku | 3 recepty. Pomazánku z konzervovaných ryb si snadno a rychle uděláte doma z toho, co chladnička nebo spíž dá. Avšak základní věc je mít nějakou rybí konzervu nebo ryby v nálevu. Pomazánku využijete jako pomazánku na chléb, jednohubky i chlebíčkovou veku. Stačí ozdobit plátkem citronu a petrželovou natí či cherry rajčátkem a cibulkou. V článku vám nabízíme tipy na tři různé pomazánky. Stačí si vybrat.
Rybí pomazánka se strouhanou mrkví
- 1 krabička ryb v oleji nebo vlastní šťávě
- 100 g másla nebo jiného vhodného tuku
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 1 malá cibule
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 střední mrkev
- sůl
Změklé máslo utřete s nasekanými vejci a rybím masem. Jestliže pomazánku připravujete z ryb v oleji, sceďte je. Přidejte velmi drobně pokrájenou cibulku a jemně struhanou mrkev s okurkou. Dobře promíchejte a podle chuti osolte. Lze přidat i lžička mletého pepře.
Rybí pomazánka se sýrem a křenem
- 1 konzerva ryb v tomatě
- 100 g tvrdého sýra
- 50 g křenu
- 100 g majonézy
- citronová šťáva
Ryby i s rajčatovou omáčkou rozmačkejte, přidejte jemně strouhaný sýr, křen, majonézu a promíchejte. Podle chuti osolte a případně okořeňte.
Pomazánka z kyselých ryb (zavináče, sledě)
- 300 g naložených ryb
- 80 g másla
- 1 cibule
- citronová šťáva
- zelená petrželová nať
- sůl
- pepř
Rybu umelte nebo nasekejte na drobné kousky. Přidejte ji k utřenému máslu s cibulí. Osolte, okořeňte pepřem a ochuťte citronovou šťávou. Zelenou petrželkou můžete pomazánku zdobit, ale také ji můžete jemně nakrájenou zamíchat do směsi.
Diskuze k článku