Jak udělat pomazánku z tresčích jater | recept
Pomazánka z tresčích jater | recept. Tresčí játra jsou lahodná sama o sobě. Můj recept vám ukáže, jak připravit pomazánku z tresčích jater, která ještě více podtrhne jejich chuť. Pomazánka je výborná na chleba nebo jako příloha k zeleninovému salátu. Přeji vám dobrou chuť!
Co je potřeba
Na přípravu pomazánky z tresčích jater:
2 plechovky tresčích jater
cibule - 1 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu
sůl
mletý pepř
příloha: nejlépe opečený toastový chléb
Krok 1
Pusťte se do přípravy pomazánky. Nejprve nakrájejte cibuli na drobné kousky.
Krok 2
Připravte si tresčí játra, slijte z konzervy olej. Pokud olej ponecháte, zahustěte tresčí játra strouhankou.
Krok 3
Tresčí játra rozmixujte nebo rozmačkejte. Záleží jen na nás, zda máte raději větší kousky nebo chcete pomazánku krémovité konzistence. Tresčí játra přidejte k nakrájené cibuli a dobře promíchejte.
Krok 4
Na závěr pomazánku z tresčích jater ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pomazánka z tresčích jater je hotová a tím i tento recept. Přeji dobrou chuť!