Jak udělat pomazánku z bedel, Nivy a tvarohu
Jak udělat pomazánku z bedel, Nivy a tvarohu | recept. Dnešní článek vychází takzvaně na poslední chvíli, dokud je ještě možnost nasbírat si čerstvé houby. Letos se mimořádně daří bedlám, když budete mít štěstí, během malé chvilky nasbíráte košík. Tato houba je výborná smažená v trojobalu jako řízek, opražená na sádle jako houbové škvarky nebo se klobouky zapékají s různými druhy náplně. Také pomazánka podle následujícího receptu stojí za ochutnání. Pokud vám zachutná, v další houbařské sezoně lze bedly nahradit Muchomůrkou růžovkou (masákem).
Co je potřeba
- 300 g klobouků bedel
- 250 g měkkého tvarohu
- 150–200 g Nivy
- 1 středně velkou cibuli
- 100 g másla
- hrst posekané petrželové natě
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 červené nebo žluté papriky
Klobouky hub očistěte, nakrájejte nebo natrhejte (jde to lépe rukou než nožem) na menší kousky, vložte je do pánve a přidejte několik lžic vody. Zakryjte poklicí, uveďte do varu a jakmile houby pustí vodu, nádobu odkryjte. Za občasného promíchání nechte veškerou tekutinu z hub odpařit.
Jakmile na pánvi zůstanou jen houby, přidejte k nim drobně pokrájenou cibuli, část másla a osmahněte. Směs před dalším zpracováním nechte dobře vychladnout.
Tipy
Chcete-li pomazánku ještě více „vytunit“, doporučuji přimíchat několik mletých jader vlašských ořechů.
Diskuze k článku