Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept
Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept. Plněná paprika s rajskou omáčkou je takové „docela obyčejné“ jídlo, které skoro všem dospělým chutná. Je ovšem poměrně pracné, a tak si jej dáme spíše někde venku. Když je i na podzim trh plný krásných paprik a rajských jablíček, snadno podlehneme pokušení připravit tento pokrm doma. Víme, jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce? Přinášíme jeden z receptů, jak na to.
Co je potřeba
papriky
rajčata
cibule
olej
koření
maso
nějaká obilovina na náplň
Na plněnou papriku v rajčatové omáčce potřebujeme paprikové lusky (na „dámskou“ porci stačí jeden, pro pány raději dva lusky), dále mleté maso a nějakou obilninu na náplň, rajská jablíčka, cibuli, olej a koření. Počítejme s tím, že nám příprava plněných paprik v rajské omáčce zabere více než hodinu času.
Čerstvé mleté maso (asi 50 gramů na jednu velkou papriku) podusíme na cibuli. Okořeníme je solí, mletým pepřem, česnekem (nemusí být) a malým množstvím tymiánu. Napůl udušené maso smícháme s nějakým plnidlem. Nejčastěji to bývá předvařená rýže, ale můžeme použít i rýži těstovinovou, pohanku, ovesné vločky. Náplň můžeme zvolit i podle jiného receptu.
Na dno pekáčku nalijeme trošku oleje, položíme do něj naplněné papriky a obložíme je nakrájenou větší cibulí a rozkrájenými rajčaty. Můžeme přidat i dva rozkrájené stroužky česneku. Zeleninu lehce posolíme, papriky pokapeme olejem, přiklopíme poklicí a dáme péct na 250°C. Paprika je upečená, když je její povrch trochu zahnědlý. Jestliže máme papriky s tenkou stěnou, musíme je během pečení podlít trochou vody.
Rozpečenou zeleninu rozmixujeme. Rozředíme ji vodou, na sporáku přivedeme k varu, zahustíme zátřepkou z jedné lžíce polohrubé mouky. Dochutíme solí, troškou cukru a tymiánem nebo čerstvou bazalkou. Protože se nejedná o klasickou rajskou omáčku, nebudeme tuto rajčatovou omáčku pasírovat, ale necháme v ní i hrubší kousky a jadérka rajčat – nevadí v ní.
Diskuze k článku