Jak udělat pečenou krůtu se zelím a bramborovým knedlíkem | recept
Pečená krůta se zelím a k tomu domácí bramborový knedlík, to je poctivá česká i slovenská kuchyně, kterou praktikovaly už naše babičky. Proč recept na pečenou krůtu vylepšovat, když ten původní je dokonalý. Na pečenou krůtu není potřeba prazvláštních surovin. Vždyť stačí obyčejná sůl, pepř, kmín a pomalé pečení při 200 °C v troubě. Mezitím se pustíme do přípravy kyselého zelí. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme cukr, mouku zalijeme horkou vodou. Zásmažku smícháme se zelím a dochutíme solí, octem a cukrem. A nakonec nás čeká domácí bramborový knedlík. Celý recept na výbornou pečenou krůtu se zelím a bramborovým knedlíkem zhlédněte ve videu.