Recept na slaný závin z listového těsta a kuřecího masa – Kuřecí řízky lze snadno připravit i jinak než jen v trojobalu anebo v přírodní variantě. Vynikající jsou i v listovém těstě. Kuřecí závin čerstvě upečený je voňavý, křupavý i jemný a hlavně chutný. Připravte si doma podle tohoto receptu skvělý slaný závin z listového těsta plněný kuřecím masem, vajíčkem, sýrem, mandlemi a bazalkou. Nedá moc práce a váš oběd, svačina nebo večeře budou brzy na stole.
Co je potřeba
1 balení listového těsta
4 ks kuřecích prsou
rajský protlak nebo kečup
lupínky mandlí
2 vejce
1 vejce na potření závinu
150 g plátkový nebo balkánský sýr
sůl, pepř, vegetu
1
Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme ze strany, kde není blána, osolíme a případně opepříme. Můžeme je na másle na pánvičce z obou stran osmahnout. Pokud nemáme příliš času, vůbec nevadí, když je poklademe na těsto syrové.
2
Listové těsto rozválíme na plát, potřeme rajským protlakem nebo kečupem. Slabounce rozklepané kuřecí řízky poklademe na střed těsta a trochu maso osolíme nebo můžeme ochutit vegetou. Přidáme na plátky pokrájené vařené vejce. Na to dáme plátky sýru nebo zasypeme balkánským sýrem. Dobrá je také nastrouhaná Niva, ale záleží na vaší volbě, jaký sýr použijete. Vše zasypeme strouhanými mandlemi a bazalkou.
3
Z jednoho balení listového těsta uděláme dva slané záviny. Každý hotový závin opatrně zabalíme, to znamená, že z obou stran závinu těsto přehodíme a okraje zamáčkneme, aby náplň během pečení nevytékala.
4
Závin z listového těsta a s kuřecím masem přeneseme na plech, buď vyložený pečicím papírem, anebo na vymaštěný plech. Oba záviny potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova a ještě vlažné podáváme. Další varianta je, že jednotlivými kousky závinu doplníme obloženou mísu.
Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku | recept na minutku z kuřecího masa. Kuřecí maso se na talíři nikdy neomrzí. Je tolik způsobů jak ho připravit…
Jak udělat drůbeží maso po italsku | recept. Drůbeží maso s krémovou náplní z gorgonzoly, to je lahůdka s italským přízvukem. Připravte si kuřecí prsa…
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku