Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pečenou krůtu se zelím a bramborovým knedlíkem | recept

09. Říjen 2020

Pečená krůta se zelím a k tomu domácí bramborový knedlík, to je poctivá česká i slovenská kuchyně, kterou praktikovaly už naše babičky. Proč recept na pečenou krůtu vylepšovat, když ten původní je dokonalý. Na pečenou krůtu není potřeba prazvláštních surovin. Vždyť stačí obyčejná sůl, pepř, kmín a pomalé pečení při 200 °C v troubě. Mezitím se pustíme do přípravy kyselého zelí. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme cukr, mouku zalijeme horkou vodou. Zásmažku smícháme se zelím a dochutíme solí, octem a cukrem. A nakonec nás čeká domácí bramborový knedlík. Celý recept na výbornou pečenou krůtu se zelím a bramborovým knedlíkem zhlédněte ve videu.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat kuře à la bažant | recept
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak udělat kuře Marengo | recept
Jak udělat kuře Marengo | recept
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.