Jak udělat maďarský tokáň | recept
Jak udělat maďarský tokáň | recept. Maďarský tokáň je jedno z tradičních maďarských pokrmů, které zachutná těm, kteří mají rádi pikantnější kuchyni. Vypravme se do pravé maďarské kuchyně a připravme si maďarský tokáň, na kterém si pochutnáme.
Co je potřeba
400 g zadního hovězího
2 lžíce sádla
2 větší cibule
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
3 – 4 lžíce bílého vína
2 menší rajčata
Hovězí nakrájíme na plátky, ze kterých pak krájíme širší nudle.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sladkou papriku.
Přidáme rajčatová protlak a osolíme.
Poté podlijeme vínem a zvolna dusíme téměř doměkka.
Podle potřeby podléváme dalším vínem.
Pak přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží či maďarskou přílohou tarhoňa či s halušky.
Tipy
Nezahušťujeme.
Diskuze k článku