jaktak.cz

Jak udělat maďarský tokáň | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat maďarský tokáň | recept. Maďarský tokáň je jedno z tradičních maďarských pokrmů, které zachutná těm, kteří mají rádi pikantnější kuchyni. Vypravme se do pravé maďarské kuchyně a připravme si maďarský tokáň, na kterém si pochutnáme.

Co je potřeba

400 g zadního hovězího
2 lžíce sádla
2 větší cibule
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
3 – 4 lžíce bílého vína
2 menší rajčata

Krok 1

Hovězí nakrájíme na plátky, ze kterých pak krájíme širší nudle.

Krok 2

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sladkou papriku.

Krok 3

Přidáme rajčatová protlak a osolíme.

Krok 4

Poté podlijeme vínem a zvolna dusíme téměř doměkka.

Krok 5

Podle potřeby podléváme dalším vínem.

Krok 6

Pak přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme doměkka.

Krok 7

Podáváme s rýží či maďarskou přílohou tarhoňa či s halušky.

Nezahušťujeme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-madarsky-tokan-recept.html