Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat lehký oběd během 20 minut | kuřecí prsa s broskvovým salátem

kuřecí prsa s broskvovým salátem

Dnešní tip na rychlý a lehký oběd se hodí do letního jídelníčku. V létě se nikomu nechce zdlouhavě vyvařovat a ani není chuť na klasickou českou kuchyni. Dáváme přednost bleskově připraveným a lehce stravitelným pokrmům. Tato kritéria splňuje svěží zeleninovo-ovocný salát s opečenými kuřecími prsíčky. Jídlo si můžete klidně dopřát i při dietě, 1 porce obsahuje pouhých 196 kcal, 26 g bílkovin, 15 g sacharidů a 6 g tuku.

Co je potřeba

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Na salát:

  • 1 okurka
  • 3 větší broskve
  • 3 středně velká rajčata
  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
1

Příprava salátu

Začněte přípravou salátu. Z rajčat odstraňte vnitřek se semínky. Okurku oloupejte a broskve vypeckujte. Všechny tři ingredience pokrájejte na přibližně stejné drobné kousky a přeložte je do mísy. Přidejte šalotku nakrájenou nadrobno a čerstvou koriandrovou nať nahrubo. Ochuťte olejem, citronovou šťávou, osolte a dobře promíchejte.

kuřecí prsa s broskvovým salátem
2

Úprava masa

Kuřecí prsa osolte a okořeňte pepřem. Ve větší pánvi rozehřejte olej a do horkého pokládejte připravená kuřecí prsa. Opékejte je z každé strany přibližně 5–6 minut.

3

Jak servírovat

Opečená prsa rozdělte do talířů a podávejte s broskvovým salátem.

Tento salát se hodí i ke kuřecímu masu připravenému na grilu. Vyzkoušejte ho při venkovním grilování, bude chutnat ještě lépe.

Recept najdete v kuchařce Jíme zdravě, která by rozhodně neměla chybět ve vaší knihovničce.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.