Jak udělat lehký oběd během 20 minut | kuřecí prsa s broskvovým salátem
Dnešní tip na rychlý a lehký oběd se hodí do letního jídelníčku. V létě se nikomu nechce zdlouhavě vyvařovat a ani není chuť na klasickou českou kuchyni. Dáváme přednost bleskově připraveným a lehce stravitelným pokrmům. Tato kritéria splňuje svěží zeleninovo-ovocný salát s opečenými kuřecími prsíčky. Jídlo si můžete klidně dopřát i při dietě, 1 porce obsahuje pouhých 196 kcal, 26 g bílkovin, 15 g sacharidů a 6 g tuku.
Co je potřeba
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Na salát:
- 1 okurka
- 3 větší broskve
- 3 středně velká rajčata
- 1 menší šalotka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 hrst čerstvého koriandru
- šťáva z ½ citronu
- sůl
Krok 1
Začněte přípravou salátu. Z rajčat odstraňte vnitřek se semínky. Okurku oloupejte a broskve vypeckujte. Všechny tři ingredience pokrájejte na přibližně stejné drobné kousky a přeložte je do mísy. Přidejte šalotku nakrájenou nadrobno a čerstvou koriandrovou nať nahrubo. Ochuťte olejem, citronovou šťávou, osolte a dobře promíchejte.
Krok 2
Kuřecí prsa osolte a okořeňte pepřem. Ve větší pánvi rozehřejte olej a do horkého pokládejte připravená kuřecí prsa. Opékejte je z každé strany přibližně 5–6 minut.
Krok 3
Opečená prsa rozdělte do talířů a podávejte s broskvovým salátem.
Tento salát se hodí i ke kuřecímu masu připravenému na grilu. Vyzkoušejte ho při venkovním grilování, bude chutnat ještě lépe.
Recept najdete v kuchařce Jíme zdravě, která by rozhodně neměla chybět ve vaší knihovničce.