Jak udělat krémovou náplň z bílé čokolády | recept
Jak udělat krémovou náplň z bílé čokolády | recept. Dobrý piškotový korpus si přece zaslouží lahodnou náplň. A jakou jinou než náplň z bílé čokolády. A protože jsem dostala od několika čtenářek a čtenářů mých receptů řadu žádostí o podobný recept, tady je. Recept na domácí krémovou náplň z bílé čokolády krok za krokem.
Co je potřeba
200 ml smetany na vaření
100 ml slazeného kondenzovaného mléka
70 g másla
60 g bílé čokolády
2 žloutky
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 lžíci cukru moučky
špetka soli
Dvě třetiny smetany a sladké mléko smícháme a přivedeme k varu.
Přidáme bílou čokoládu, kterou jsme si předtím nalámali, a mícháme.
Zbytek smetany smícháme s pudinkovým práškem, se žloutky a solí.
Přidáme do teplé směsi a povaříme.
Krém z bílé čokolády necháme vychladnout.
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme do krému.
Krém z bílé čokolády rozetřeme na upečený korpus a nakonec jednoduše dozdobíme ovocem.
Diskuze k článku