Jak udělat kančí pečeni paní nadlesní | recept
Nejlepším moravskoslezským receptem v druhém ročníku soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko je recept nazvaný Kančí pečeně paní nadlesní. Vyzkoušejte recept, nebudete litovat. Jak na to? Začneme tím, že kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a vložíme na pekáč s olejem. Přidáme bobkové listy, celý pepř, nové koření, posypeme nakrájenou cibulí a mrkví na kostičky. Více ve videoreceptu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak připravit nestárnoucí Ostraváček | jednoduchý a rychlý recept
Jak připravit nestárnoucí Ostraváček | jednoduchý a rychlý recept. Starý, dobrý a nestárnoucí. Dříve tolik oblíbený dezert bezpochyby zachutná i v…
Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím…
Jak upéct cibulový koláč se sýrovou krustou | recept
Cibulový koláč se sýrovou krustou | recept. Slané koláče jsou zajímavým občerstvením pro návštěvy, ale také skvělou svačinou na piknik nebo výlet. Kdy…
Jak udělat nepečený tvarohový dort s ovocem | recept
Nepečený dort s ovocem | recept. Nepečené tvarohové dorty jsou v létě vítaným sladkým zákuskem. V parnech není chuť na těžké máslové krémy, dáváme pře…
Dobrý den, rodinou jsem považována za experta na svíčkovou, přesto jsem se ve vašem klipu poučila, zejména pokud jde o kančí svíčkovou.
Plusy : pokropení masa citronem a octem před pečením, je vynecháno rychlé opečení kvůli zatažení masa. Pravděpodobně se solí až na konec. Určitě je dobré nechat takto upravené maso do druhého dne odpočívat. Novinkou je pro mne špikování uzenou slaninou (typ angl.slaniny). Závěrečná úprava masa v omáčce a politá zbytkem šlehačky, pak ještě na chvilku do trouby, je zajímavá, ale máslo či jiný tuk už je poněkud přes míru.
Minusy : omáčka s jíškou je podle mne velmi těžká a hutná. Já dávám velmi mnoho zeleniny, kterou po dokončení pečení zbavím koření a rozmixuji, nakonec přidám šlehačku a dochutím plnotučnou hořčicí, citronem nebo octem (v tom případě i trochu cukru) a solí.
Kančí pečeně podle paní nadlesní je určitě velmi chutná, ale také hodně zatěžují žaludek. Ale jednou za čas budiž odpuštěno.