Jak udělat francouzské vánoční polínko | recept
Jak udělat francouzské vánoční polínko | recept. Umění kulinářství Francouzů je opravdu neuvěřitelné. Mezi tradiční pokrmy patří vánoční krůta (la dinde de Noel) a tzv. vánoční poleno (le buche de Noel). Jedná se o dezert s čokoládovou polevou ve tvaru polínka. Dárky ve Francii nosí Otec Vánoc (Pere Noël) a první vánoční stromeček se objevil roku 1521 v Alsasku. Už staří Keltové používali stromy k dekoraci během zimního slunovratu. Považovali je za symbol života.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Krém - jaké mléko máme přidat do uvařeného pudinku ?
Stejná blbost je uvedena i v receptu na ireceptar - oba rcp jsou totožné, jen foto je jiné.
https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/vanocni-cukrovi/francouzske-v…
Dobrý recept.Jen bych chtěla dodat,že k vejcům cs cukrem jsem přidala 5lžíc hořké vody,uchlehala,pak+2lžíce oleje a 1/2lžíčky sody.Čast těsta odlila a přidala kakao-20G,na pečícím papíru udělala vzorky z tmávého těsta a na něj nalila zbytek-2/3 bílého.Upekla jsem při 200stup.8min,těsto nelámalo se přri rolování,Ne dávám upečené těsto na mokrý ručník,ale vyložím ho na suchý a pomocí jeho zaroluijí jen v pečícím papíru,dělám to tak z důvodu hygieny,jelikož ručniky se perou s chemickymi přostředky.Děkují moc paní za recept