Jak udělat domácí celerovo-mrkvovou pomazánku | recept
Jak udělat domácí celerovo-mrkvovou pomazánku | recept. Kombinace strouhaného celeru a mrkve navodí důvěru zdravého jídla. Když jde o pomazánku, musí se tyto ingredience něčím spojit. K této jemně strouhané zelenině přidáme nějaký termizovaný sýr nebo trochu rostlinného másla a rychlá, chutná a zejména zdravá pomazánka je připravena ke konzumaci ihned. Můžeme ji použít také jako základ ke chlebíčkům. Tuto celerovo-mrkvovou pomazánku uvítají všichni ti, kteří dávají přednost pomazánkám zeleninovým před majonézovými s uzeninou.
Co je potřeba
- celer (půlka středně velkého)
- mrkev 2 ks
- termizovaný sýr (kysaná smetana)
- sůl, pepř
- citron
Se strouháním celeru si pospíšíme, aby nezměnil barvu. Společně s mrkví jej dáme do misky, kde ingredience smícháme. Jemně nastrouhanou zeleninu spojíme s termizovaným sýrem, kysanou smetanou nebo lžící rostlinného másla, jako je Rama a podobně. Tady se dá snadno improvizovat, řekněme, co najdete v lednici. Celerovo-mrkvovou pomazánku dochutíme podle vlastní představy – sůl, pepř, můžeme zakapat citronem. Vše dobře promícháme a pomazánka je hotová.
Diskuze k článku