Jak udělat domácí buchty | recept
Jak udělat domácí buchty | recept. Domácím buchtám nikdo neodolá. Jak takové domácí buchty upéct, jaké domácí buchty jsou ty nejlepší? Já mám nejraději tento recept, který jsem se rozhodla s ostatními čtenářkami sdílet. Doufám, že se vám recept na domácí buchty bude líbit.
Co je potřeba
250 ml mléka
30 g droždí
2 lžíce pískového cukru
500 g polohrubé mouky
1/4 lžičky soli
1 vejce nebo 2 žloutky
50 g másla
80 g másla na vymazání pekáče a potírání buchet
moučkový cukr na posypání
náplň:
tvarohová, maková, ořechová, povidlová
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vejce nebo žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, cukrem a máslem.
Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto, které necháme hodinu vykynout. Z vykynutého těsta nožem odkrajujeme stejně velké kousky, které vytvarujeme na placičky, naplníme je, okraje těsta spojíme a zformujeme do tvaru buchty.
Klademe je do tukem vymazaného pekáče spojem dolů a potíráme máslem. Buchty vkládáme do pekáče. Po zaplnění pekáče je necháme 20 minut ještě kynout.
Buchty vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, po zapečení snížíme teplotu a dopékáme je asi 40 minut dozlatova.
Upečené buchty vyklopíme, oddělíme a necháme vychladnout, poté pocukrujeme.
Diskuze k článku