jaktak.cz

Jak udělat domácí buchty | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat domácí buchty | recept. Domácím buchtám nikdo neodolá. Jak takové domácí buchty upéct, jaké domácí buchty jsou ty nejlepší? Já mám nejraději tento recept, který jsem se rozhodla s ostatními čtenářkami sdílet. Doufám, že se vám recept na domácí buchty bude líbit.

Co je potřeba

250 ml mléka
30 g droždí
2 lžíce pískového cukru
500 g polohrubé mouky
1/4 lžičky soli
1 vejce nebo 2 žloutky
50 g másla
80 g másla na vymazání pekáče a potírání buchet
moučkový cukr na posypání
náplň:
tvarohová, maková, ořechová, povidlová

Krok 1

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vejce nebo žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, cukrem a máslem.

Krok 2

Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto, které necháme hodinu vykynout. Z vykynutého těsta nožem odkrajujeme stejně velké kousky, které vytvarujeme na placičky, naplníme je, okraje těsta spojíme a zformujeme do tvaru buchty.

Krok 3

Klademe je do tukem vymazaného pekáče spojem dolů a potíráme máslem. Buchty vkládáme do pekáče. Po zaplnění pekáče je necháme 20 minut ještě kynout.

Krok 4

Buchty vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, po zapečení snížíme teplotu a dopékáme je asi 40 minut dozlatova.

Krok 5

Upečené buchty vyklopíme, oddělíme a necháme vychladnout, poté pocukrujeme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-domaci-buchty-recept.html