Jak udělat cibulovou marmeládu | recept
Jak udělat cibulovou marmeládu | recept. Cibulová marmeláda - to je cibulový zázrak, výborný s kozím sýrem, paštikou a s pizzou. Při přípravě cibulové marmelády postupujte podle mého domácího receptu.
Co je potřeba
Na půl l zavařovací sklenici:
1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3 – 5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř, tymián
V hrnci zpěníme máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na něm restujeme cibuli s česnekem.
Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu octa, promícháme a na malém plamínku nezakryté dusíme 10 minut.
Poté osolíme, opepříme a dochutíme octem, dusíme ještě 10 minut.
Nakonec přilijeme víno a necháme dále dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
Diskuze k článku