Jak udělat český džuveč | recept
Džuveč | recept - receptů na toto původně turecké jídlo je mnoho, a právě proto se mohou od sebe hodně odlišovat. Klasikou je maso, rýže a zelenina, ale recepty jsou často poplatné ročnímu období, a tak se používá, co je k dispozici. V letním období dominují podušené papriky s rajčaty místo zeleniny a opečené brambory v kombinaci s rýží jsou důkazem toho, že není džuveč jako džuveč. Přinášíme recept na velmi chutný český džuveč, který se od turecké klasiky trochu liší.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit pikantní džuveč
Jak připravit pikantní džuveč | recept na srbské rizoto. Džuveč je jídlo ze směsi rýže, zeleniny a také masa. Podle doložených historických pramenů má…
Jak připravit kantonskou rýži | recept
Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné…
Jak uvařit krůtí směs se žampiony | recept
Krůtí maso je výborné pro přípravu rychlého a chutného pokrmu. Krůtí maso má nejnižší obsah tuku ze všech mas, hodí se při redukční dietě. Má vysoký o…
Jak zavařit zeleninovou směs na rizoto či k masu | recept
Zavařená zeleninová směs na rizoto či k masu | recept. Domácí zeleninová směs v kuchyni najde uplatnění při přípravě velkého množství jídel. Využijte…
Jak připravit salát ze slepičího masa | recept
Salát ze slepičího masa | recept. Slepičí maso je neprávem v naší kuchyni opomíjené na úkor masa kuřecího. Přitom polévka ze slepice je mnohem silnějš…