Jak udělat bylinkovou celozrnnou omeletu s parmazánem a jarní cibulkou | recept
Bylinková celozrnná omeleta s parmazánem a jarní cibulkou | recept. Omelety jsou oblíbenou rychlou večeří nebo lehkým obědem. Stačí vám na ně pouze pár ingrediencí a jedna pánev. Během chvíle máte teplý pokrm na stole. Nechte se inspirovat následujícím receptem na bylinkovou omeletu. Obsahuje celozrnnou mouku, díky níž bude omeleta nutričně bohatší. Je ochucená parmazánem a eidamem, svěží zelenou barvu omeletě dodává jarní cibulka a bylinky.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 80 g celozrnné mouky
- 50 g hladké mouky
- 50 g sýra (můžete zkombinovat parmazán s tučnějším eidamem)
- 2 jarní cibulky
- bazalku, libeček, petržel, medvědí česnek
- sůl a pepř, uzená paprika
- cca 1 lžíci rostlinného oleje
- zeleninu k podávání
Nejprve si připravíme těsto. Do hlubší mísy rozklepneme obě vejce a lehce je prošleháme. Obě mouky sesypeme a promícháme. K vejcím pak za stálého šlehání přisypáváme vždy trochu mouky a přilíváme trochu mléka. Mělo by se nám vytvořit těsto o něco hustější než je palačinkové.
Těsto pak odložíme stranou. Eidam nastrouháme najemno, smícháme s parmazánem, polovinu nasypeme do těsta a promícháme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
Bylinky otrháme, zbavíme je tvrdých stonků, propereme je a nasekáme. Většinu bylinek zapracujeme do těsta, zbytek si necháme na ozdobu. Nakonec těsto osolíme, opepříme a přidáme špetku uzené papriky. Na větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm jarní cibulku.
Připravené těsto vylijeme na pánev a ztlumíme plamen. Opékáme, dokud se spodní část nezačne oddělovat od pánve a horní se nezpevní. Poté pánev přiklopíme velkým talířem a opatrně překlopíme, z talíře omeletu přeneseme zpět na pánev, povrch posypeme sýrem a omeletu opékáme do úplného ztuhnutí.
Jakmile je omeleta propečená, překrojíme ji napůl, přeneseme na talíře a posypeme zbylými bylinkami. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Diskuze k článku