Jak udělat bramborák v pekáči | recept
Jak udělat bramborák v pekáči | recept. Pečený bramborák, bramborák v troubě, bramborák na plech... A k tomu ještě bramborák se zelím? Udělejte si bramborák v pekáči a upečte si jej pěkně v troubě. Jednoduchý recept pro každého milovníka domácích bramboráků.
Co je potřeba
10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu
sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí
sádlo na pokapání
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.
Vyždímáme je, dáme do mísy, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustíme moukou.
Bílé zelí nadrobno nakrájíme a spaříme horkou vodou, aby změklo.
Poté ho přimícháme k bramborovému těstu.
Pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme do něj bramborákovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.
Bramborák se zelím pečeme v troubě na 180°C 20 - 30 minut.
Diskuze k článku