jaktak.cz

Jak udělat bramborák v pekáči | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat bramborák v pekáči | recept. Pečený bramborák, bramborák v troubě, bramborák na plech... A k tomu ještě bramborák se zelím? Udělejte si bramborák v pekáči a upečte si jej pěkně v troubě. Jednoduchý recept pro každého milovníka domácích bramboráků.

Co je potřeba

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu
sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí
sádlo na pokapání

Krok 1

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

Krok 2

Vyždímáme je, dáme do mísy, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustíme moukou.

Krok 3

Bílé zelí nadrobno nakrájíme a spaříme horkou vodou, aby změklo.

Krok 4

Poté ho přimícháme k bramborovému těstu.

Krok 5

Pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme do něj bramborákovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.

Krok 6

Bramborák se zelím pečeme v troubě na 180°C 20 - 30 minut.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-bramborak-v-pekaci-recept.html