Jak udělat bramboráčky s česnekovo-bylinkovou čepičkou | recept
Jak udělat bramboráčky s česnekovo-bylinkovou čepičkou | recept. Bramboráky, vošouchy, cmunda – různé krajové názvy, existuje jich určitě spousta, ale všechny mají shodnou indícii, chutnají výtečně. Pokud je doma více strávníků, je to trochu náročnější vzhledem k přípravě a smažení bramboráčků. Ale pochutnání je zaručeno. Obohaťte klasické bramboráky o bylinkovou omáčku s česnekem, budou ještě chutnější a pikantnější.
Co je potřeba
- půl kilogramu brambor
- 1 až 2 vejce
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka
- 1 lžíce mouky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kysané smetany
- nasekané bylinky
Na pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a zkusíme trochu směsi ponořit do oleje. Pokud zašumí a tvoří se kolem bublinky, je omastek optimálně rozpálený. Lžící nabíráme bramborákovou směs, pokládáme do omastku a roztíráme ji na tenčí placičky, aby se dobře propekly. Pečeme přibližně 5 až 7 minut z každé strany.
Hotové bramboráčky dáváme na talíř nebo misku, nepřikrýváme pokličkou. Jinak by zvlhly a ztratily křupavou kůrčičku. Pokud je chceme mít méně mastné, můžeme hotové placičky pokládat na připravený ubrousek a každý bramboráček tam nechat chvíli odsát. Ubrousek do sebe pojme část omastku.
Připravíme si česnekovo-bylinkovou omáčku, která je snadná a rychle hotová. Rozetřeme si nebo prolisujeme česnek (množství stroužků podle chuti), použijeme čerstvé bylinky, které doma máme a nadrobno je rozsekáme. Bylinky a česnek zamícháme do kysané smetany, popřípadě osolíme a je hotovo.
Upečené bramboráčky ozdobíme česnekovo-bylinkovou čepičkou. Budou tak půvabné, voňavé a lákavé. Dobrou chuť.
Diskuze k článku