Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat zelné bramborové placky | recept

Jak udělat zelné bramborové placky | recept

Jak udělat zelné bramborové placky | recept. Zelné bramborové placky. Je to obdoba klasického bramboráku, obohacené o jednu ingredienci a s tím související skladbu vitamínů, které zelí obsahuje. Stačí vše nastrouhat nebo nahrubo rozmixovat a po usmažení je pochoutka ihned na stole. Příprava vyžaduje málo času a zvládne to každý začátečník. Vyzkoušejte, nebudete litovat.

Co je potřeba

3/4 kg brambor
1/4 hlávky zelí
2 stroužky česneku
1 až 2 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř, kmín, majoránka

1

Oškrábeme nebo oloupeme brambory, dobře propláchneme. Připravíme si také čtvrtku hlávky zelí. Můžeme ji nahradit kysaným zelím, které je již nakrouhané, slijeme a vymačkáme z něj vodu. Oloupeme a omyjeme středně velkou cibuli a vše nastrouháme na hrubém struhadle (pokud strouháme na jemno, brambory pouští více vody). Můžeme použít elektrické pomocníky, kteří nám práci usnadní a urychlí.

Oškrábeme nebo oloupeme brambory, dobře propláchneme. Připravíme si také čtvrtku hlávky zelí. Můžeme ji nahradit kysaným zelím, které je již nakrouhané, slijeme a vymačkáme z něj vodu. Oloupeme a omyjeme středně velkou cibuli a vše nastrouháme na hrubém struhadle (pokud strouháme na jemno, brambory pouští více vody). Můžeme použít elektrické pomocníky, kteří nám práci usnadní a urychlí.
2

Nastrouhanou směs dáme do misky, přidáme prolisovaný nebo na jemno nastrouhaný česnek, vejce, koření a zahustíme 2 lžícemi strouhanky, nemáme-li strouhanku po ruce, nahradíme ji moukou. Ovšem strouhanka je lepší, zelné bramborové placky jsou s ní křupavější.

Nastrouhanou směs dáme do misky, přidáme prolisovaný nebo na jemno nastrouhaný česnek, vejce, koření a zahustíme 2 lžícemi strouhanky, nemáme-li strouhanku po ruce, nahradíme ji moukou. Ovšem strouhanka je lepší, zelné bramborové placky jsou s ní křupavější.
3

Pečeme na sádle nebo oleji. Placičky klademe lžící na rozpálený omastek a pečeme do zlatohněda. Po upečení můžeme pokládat na připravený ubrousek, aby přebytečný omastek se do ubrousku vsákl. Zelné bramborové placky chutnají nejvíce ještě teplé. Dobré chutnání!

Pečeme na sádle nebo oleji. Placičky klademe lžící na rozpálený omastek a pečeme do zlatohněda. Po upečení můžeme pokládat na připravený ubrousek, aby přebytečný omastek se do ubrousku vsákl. Zelné bramborové placky chutnají nejvíce ještě teplé. Dobré chutnání!
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat krkonošské sejkory | recept
Jak udělat krkonošské sejkory | recept
Krkonošské sejkory | recept. Připravit krkonošské sejkory není obtížné, a ani předpis uvedený v článku není třeba striktně dodržovat – v každé domácno…
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím
Jak uvařit lepenici
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.