Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit oukrop z bramborové kaše | recept

jak uvařit oukrop z bramborové kaše | recept

Oukrop z bramborové kaše | recept. Někdy se stane, že zbyde bramborová kaše. Ohřívat se sice dá, ale chuťově to už není ono. Dostal se ke mně zajímavý návod, jak bramborovou kaši zužitkovat. Je to geniálně jednoduché. Uvařte si výbornou česnečku! Postup následuje.

Co je potřeba

  • zbytek bramborové kaše
  • česnek 
  • vývar z masa nebo kostí
  • sůl
  • majoránka
  • sýr na strouhání
  • chlebové kostičky
  • velmi malé množství sádla
1

Zbylou bramborovou kaši dejte vařit do vody, vývaru z masa či kostí, nebo v nouzi do vývaru z kostky. Množství tekutiny zvolte podle toho, kolik kaše zbylo.

2

Uveďte do varu a nechte kaši rozvařit. Je-li hustější a zůstávají hrudky, použijte kvedlačku nebo šlehací metlu. Kousky brambor nevadí. Do polévky přidejte česnek dle vlastní úvahy a chuti. Jestliže česnek necháte přejít varem, chuť polévky se zjemní. Někteří odvážlivci česnek přidávají až nakonec, má pak velmi ostrou chuť. Polévku můžete obohatit pokrájenými bramborami nebo rozšlehaným žloutkem. Není to však nutné.

3

Nakonec přidejte sušenou majoránku, máte-li k dispozici čerstvou, polévka bude „hezčí“. Podávejte s chlebem nakrájeným na kostičky a opečeným na velmi malém množství sádla. Kdo chce, přidá strouhaný sýr. Česnečka je výbornou polévkou první pomoci po prohýřené noci.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Pečené brambory s česnekem | recept. Pečené brambory s česnekem jsou levné jídlo, které se dá jíst jen tak, zapíjené kyškou nebo mlékem. Dělám je, kdy…
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím
Jak uvařit lepenici
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.