Jak uvařit oukrop z bramborové kaše | recept
Oukrop z bramborové kaše | recept. Někdy se stane, že zbyde bramborová kaše. Ohřívat se sice dá, ale chuťově to už není ono. Dostal se ke mně zajímavý návod, jak bramborovou kaši zužitkovat. Je to geniálně jednoduché. Uvařte si výbornou česnečku! Postup následuje.
Co je potřeba
- zbytek bramborové kaše
- česnek
- vývar z masa nebo kostí
- sůl
- majoránka
- sýr na strouhání
- chlebové kostičky
- velmi malé množství sádla
Uveďte do varu a nechte kaši rozvařit. Je-li hustější a zůstávají hrudky, použijte kvedlačku nebo šlehací metlu. Kousky brambor nevadí. Do polévky přidejte česnek dle vlastní úvahy a chuti. Jestliže česnek necháte přejít varem, chuť polévky se zjemní. Někteří odvážlivci česnek přidávají až nakonec, má pak velmi ostrou chuť. Polévku můžete obohatit pokrájenými bramborami nebo rozšlehaným žloutkem. Není to však nutné.
Diskuze k článku