Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept

01. Září 2020
Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept

Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept. Obsypané švestkové stromy slibují opravdu velkou úrodu. Snad každý dostane v téhle chvíli chuť na báječné švestkové knedlíky. Proto přidávám jeden velmi rychlý recept, se kterým není moc práce, a výsledek je báječný.

Co je potřeba

500 g polohrubé mouky
250 – 300 ml vroucí vody
1 kg švestek
2 špetky soli

na ozdobu dle chuti:
cukr
máslo
mák

1

Mouku se špetkou soli zalijeme v míse vroucí vodou. Začneme 250 ml vody a dobře zamícháme. Pokud je těsto příliš tuhé a lepivé, ještě trochu vody přidáme. Přesné množství nelze odhadnout, protože záleží na vlhkosti mouky. Ale jakmile se vám těsto přestane lepit na ruce, je to ono.

2

Počkejte, dokud těsto nevychladne, jinak se bude špatně tvarovat. Švestky omyjte a vypeckujte (ale není to povinné). Každou švestku obalte připraveným těstem.

3

Dejte vařit vodu a trochu ji osolte. Knedlíky do ní vhazujte po několika kusech. Po dvou minutách zkontrolujte, jestli se nepřilepily ke dnu. Vaříme dalších 8 – 10 minut, dokud knedlík nevyplave (je to individuální podle tloušťky těsta).

4

Hotové knedlíky naložíme na talíře, pocukrujeme, přelijeme horkým máslem a posypeme mákem. Dobrou chuť.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.