Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept
Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept. Obsypané švestkové stromy slibují opravdu velkou úrodu. Snad každý dostane v téhle chvíli chuť na báječné švestkové knedlíky. Proto přidávám jeden velmi rychlý recept, se kterým není moc práce, a výsledek je báječný.
Co je potřeba
500 g polohrubé mouky
250 – 300 ml vroucí vody
1 kg švestek
2 špetky soli
na ozdobu dle chuti:
cukr
máslo
mák
Mouku se špetkou soli zalijeme v míse vroucí vodou. Začneme 250 ml vody a dobře zamícháme. Pokud je těsto příliš tuhé a lepivé, ještě trochu vody přidáme. Přesné množství nelze odhadnout, protože záleží na vlhkosti mouky. Ale jakmile se vám těsto přestane lepit na ruce, je to ono.
Počkejte, dokud těsto nevychladne, jinak se bude špatně tvarovat. Švestky omyjte a vypeckujte (ale není to povinné). Každou švestku obalte připraveným těstem.
Dejte vařit vodu a trochu ji osolte. Knedlíky do ní vhazujte po několika kusech. Po dvou minutách zkontrolujte, jestli se nepřilepily ke dnu. Vaříme dalších 8 – 10 minut, dokud knedlík nevyplave (je to individuální podle tloušťky těsta).
Hotové knedlíky naložíme na talíře, pocukrujeme, přelijeme horkým máslem a posypeme mákem. Dobrou chuť.
Diskuze k článku