Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept
Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept. Obsypané švestkové stromy slibují opravdu velkou úrodu. Snad každý dostane v téhle chvíli chuť na báječné švestkové knedlíky. Proto přidávám jeden velmi rychlý recept, se kterým není moc práce, a výsledek je báječný.
Co je potřeba
500 g polohrubé mouky
250 – 300 ml vroucí vody
1 kg švestek
2 špetky soli
na ozdobu dle chuti:
cukr
máslo
mák
Krok 1
Mouku se špetkou soli zalijeme v míse vroucí vodou. Začneme 250 ml vody a dobře zamícháme. Pokud je těsto příliš tuhé a lepivé, ještě trochu vody přidáme. Přesné množství nelze odhadnout, protože záleží na vlhkosti mouky. Ale jakmile se vám těsto přestane lepit na ruce, je to ono.
Krok 2
Počkejte, dokud těsto nevychladne, jinak se bude špatně tvarovat. Švestky omyjte a vypeckujte (ale není to povinné). Každou švestku obalte připraveným těstem.
Krok 3
Dejte vařit vodu a trochu ji osolte. Knedlíky do ní vhazujte po několika kusech. Po dvou minutách zkontrolujte, jestli se nepřilepily ke dnu. Vaříme dalších 8 – 10 minut, dokud knedlík nevyplave (je to individuální podle tloušťky těsta).
Krok 4
Hotové knedlíky naložíme na talíře, pocukrujeme, přelijeme horkým máslem a posypeme mákem. Dobrou chuť.