Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept
Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept. Recept na bažanta na hořčici se žampiony. Bažantí maso je vysoce ceněno pro lahodnou chuť. Bažanta necháváme před tepelnou úpravou odležet, nejlépe v peří, zavěšeného na chladném místě 1 – 2 týdny.
Co je potřeba
1 bažant
80 g slaniny
sůl
mletý pepř
1 lžička hořčice
hladká mouka
1 lžíce másla
1 cibule
200 g žampionů
Bažanta rozdělíme na osm dílů, které protáhneme proužky slaniny.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce posypeme moukou.
Zbylou slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli zpěníme.
Vložíme maso, opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Krátce před dohotovením přidáme žampiony, dochutíme hořčicí a krátce dusíme.
Podáváme s rýží nebo noky.
Diskuze k článku