Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept

pheasant_and_mushroom

Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept. Recept na bažanta na hořčici se žampiony. Bažantí maso je vysoce ceněno pro lahodnou chuť. Bažanta necháváme před tepelnou úpravou odležet, nejlépe v peří, zavěšeného na chladném místě 1 2 týdny.

Co je potřeba

1 bažant
80 g slaniny
sůl
mletý pepř
1 lžička hořčice
hladká mouka
1 lžíce másla
1 cibule
200 g žampionů

1

Bažanta rozdělíme na osm dílů, které protáhneme proužky slaniny.

2

Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce posypeme moukou.

3

Zbylou slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli zpěníme.

4

Vložíme maso, opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

5

Krátce před dohotovením přidáme žampiony, dochutíme hořčicí a krátce dusíme.

6

Podáváme s rýží nebo noky.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kuře à la bažant | recept
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.