jaktak.cz

Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept. Recept na bažanta na hořčici se žampiony. Bažantí maso je vysoce ceněno pro lahodnou chuť. Bažanta necháváme před tepelnou úpravou odležet, nejlépe v peří, zavěšeného na chladném místě 1 2 týdny.

Co je potřeba

1 bažant
80 g slaniny
sůl
mletý pepř
1 lžička hořčice
hladká mouka
1 lžíce másla
1 cibule
200 g žampionů

Krok 1

Bažanta rozdělíme na osm dílů, které protáhneme proužky slaniny.

Krok 2

Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce posypeme moukou.

Krok 3

Zbylou slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli zpěníme.

Krok 4

Vložíme maso, opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

Krok 5

Krátce před dohotovením přidáme žampiony, dochutíme hořčicí a krátce dusíme.

Krok 6

Podáváme s rýží nebo noky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-bazanta-na-horcici-se-zampiony-recept.html