Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony | recept. Recept na bažanta na hořčici se žampiony. Bažantí maso je vysoce ceněno pro lahodnou chuť. Bažanta necháváme před tepelnou úpravou odležet, nejlépe v peří, zavěšeného na chladném místě 1 – 2 týdny.
Co je potřeba
1 bažant
80 g slaniny
sůl
mletý pepř
1 lžička hořčice
hladká mouka
1 lžíce másla
1 cibule
200 g žampionů
Krok 1
Bažanta rozdělíme na osm dílů, které protáhneme proužky slaniny.
Krok 2
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce posypeme moukou.
Krok 3
Zbylou slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli zpěníme.
Krok 4
Vložíme maso, opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 5
Krátce před dohotovením přidáme žampiony, dochutíme hořčicí a krátce dusíme.
Krok 6
Podáváme s rýží nebo noky.