Jak správně vařit těstoviny | rady
Jak správně vařit těstoviny | rady. Není nad domácí nudle či flíčky, jejichž příprava není vůbec náročná. Jak správěn vařit těstoviny, jak jednoduše postupovat a jak vařit těstoviny, aby se nám neslepily? Jednoduché rady a pár kuchařských fíglů na vaření těstovin.
Těstoviny vaříme ve velkém množství mírně osolené vody. Na každých 100 g těstovin dáváme 1 l vody.
Vaříme je ve velkém hrnci, aby měly dostatek prostoru k pohybu a aby nabyly na objemu.
Dáváme je do hrnce, až když začne voda prudce vřít.
Po vložení těstovin hrnec přikryjeme, protože těstoviny musí přijít rychle do varu.
Poté teplotu snížíme, odstraníme pokličku a za občasného promíchání ode dna těstoviny dovaříme.
Doba varu záleží na tloušťce těsta. Důležité je, aby se nerozvařily.
Než uvařené těstoviny odstavíme, zalijeme je asi hrnkem studené vody, zabráníme tím, aby se těstoviny při zcezení slepily.
Uvařené těstoviny rychle scedíme, necháme okapat a ihned mícháme s kouskem másla nebo oleje či omáčkou.
Těstoviny po uvaření neproplachujeme vodou.
Diskuze k článku