Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně uvařit vejce | rady

Jak správně uvařit vejce | rady

Jak správně uvařit vejce | rady. Připravit vejce, tak jak jej máme rádi, je někdy opravdu umění. Musíme mít na mysli, že jen opravdu čerstvá a kvalitní vejce zaručí pravou chuť. Jak správně uvařit vejce? Tady je recept!

Co je potřeba

vejce

1

Důležitá je doba varu, pokud vejce vyndáme teprve z lednice, musíme je vařit o něco déle, proto je raději necháme chvíli odpočinout v pokojové teplotě.

2

Chceme-li si být jistí, že vejce při vaření nepraskne, propíchneme je na širším konci špendlíkem, nebo použijeme kastrůlek, který je právě tak velký, aby se do něj vejce přesně vešla a netloukla se při vaření o sebe.

3

Uvařená vejce vyjmeme z horké vody a zchladíme pod studenou vodou.

4

Vejce naměkko: Vejce vložíme do hrnce se studenou vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile stoupají bublinky, začínáme měřit čas. Vejce vaříme 3 minuty naměkko. (4,5 minut nahniličku)

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.