Jak správně uvařit vejce | rady
Jak správně uvařit vejce | rady. Připravit vejce, tak jak jej máme rádi, je někdy opravdu umění. Musíme mít na mysli, že jen opravdu čerstvá a kvalitní vejce zaručí pravou chuť. Jak správně uvařit vejce? Tady je recept!
Co je potřeba
vejce
Důležitá je doba varu, pokud vejce vyndáme teprve z lednice, musíme je vařit o něco déle, proto je raději necháme chvíli odpočinout v pokojové teplotě.
Chceme-li si být jistí, že vejce při vaření nepraskne, propíchneme je na širším konci špendlíkem, nebo použijeme kastrůlek, který je právě tak velký, aby se do něj vejce přesně vešla a netloukla se při vaření o sebe.
Uvařená vejce vyjmeme z horké vody a zchladíme pod studenou vodou.
Vejce naměkko: Vejce vložíme do hrnce se studenou vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile stoupají bublinky, začínáme měřit čas. Vejce vaříme 3 minuty naměkko. (4,5 minut nahniličku)
Diskuze k článku