Jak skladovat zavařeniny a kompoty
Jak skladovat zavařeniny a kompoty | rady a tipy. Řada z nás má to štěstí, že zahrádka plodí a díky naší dobré péči bývá úroda mimořádně štědrá. A protože všechno nestihneme sníst čerstvé, tak sušíme, zavařujeme, sterilujeme. Zavařené domácí džemy, kompoty a marmelády jsou ty nejlepší a v zimě každopádně přijdou vhod. Nicméně je nutné ovoce a zeleninu nejenom dobře zavařit, ale také skladovat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit jahodový džem s kokosem | recept
Jahodový džem | recept. Jahody jsou oblíbeným prvním ovocem, které uzrává na zahrádkách. Jahody jsou všestranně využitelné v kuchyni, ale nejlahodnějš…
Jak připravit želé (džem) z květů černého bezu | recept
Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve středověkých knihách o bylinkách.…
Jak uvařit ovocný rosol s mátou | recept na jablečný rosol
Ovocný rosol s mátou | recept z jablek. Dříve, před dobou supermarketovou, naše babičky zpracovávaly všechno ovoce, které se jim urodilo na zahrádce n…
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak uvařit rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept
Rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept. Rebarbora neboli reveň je velmi stará kulturní rostlina. První zmínky o ní pocházejí z Číny 2700 let…
Jak je sklenice zavareniny schopna odolat mrazu (pokud teploty v místě uskladnění krátkodobě klesnou na -3/-10*C) ? Může vlivem nízké teploty prasknout? A co další ve skle uchované potraviny, sterilované okurky, kompoty, kečup, atd.?