Jak si doma udělat pomazánku z jedlých kaštanů s čokoládou
Jedlé kaštany mají specifickou chuť, která ne každému „sedne“. Vzpomínám si, jak jsem s velkou chutí poprvé ochutnala pečené kaštany na vánočním trhu a bylo to velké zklamání. Přesto jsem tyto plody postupem času vzala na milost, ale jen jako součást cukrovinek. Kaštany v kuchyni hodně využívají i na sousedním Slovensku, jejich kaštanové vánoční cukroví nemá chybu. Chci se s vámi podělit o recept, který můžete vyzkoušet právě teď, kdy jsou čerstvé kaštany na trhu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty
Jedlé kaštany se jedí pečené jen tak, nebo se dále zpracovávají buď pečené či vařené. Vyrábí se z nich například náhražka nugátu. Před pečením, vaření…
Jak upéct špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept
Špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept. Dnešním receptem uděláme radost především diabetikům nebo lidem, kteří odmítají ve stravě cukr. Tě…
Jak uvařit povidla z třešní | recept
Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…
Jak zavařit zeleninovou směs na rizoto či k masu | recept
Zavařená zeleninová směs na rizoto či k masu | recept. Domácí zeleninová směs v kuchyni najde uplatnění při přípravě velkého množství jídel. Využijte…
Jak upéct listové košíčky s různými slanými náplněmi | recepty
Listové košíčky s různými slanými náplněmi | recepty. Slané pečivo z listového těsta patří k nejoblíbenějším druhům na různých oslavách. Listové těsto…