Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept
12. Srpen 2022
Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept. Tato lahodně sladká pomazánka plná opražených lískových oříšků vám svou okouzlující čokoládovou chutí, v níž se mísí jemná mléčná čokoláda s výraznou hořkou, dokonale zpříjemní ráno namazaná na pečivu, ale báječně doplní i palačinky k obědu.
Co je potřeba
- 100 g mletých lískových oříšků
- 100 g kvalitní mléčné čokolády
- 100 g hořké vysokoprocentní čokolády (lze i čokolády na vaření)
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce vanilkového aroma
Tipy
- Pro milovníky opravdu poctivých sladkostí, můžete tuto pomazánku připravit pouze z mléčné čokolády či naopak sladkost stáhnout použitím pouze hořké varianty.
Varování
- Pro delší uchování je lepší nutellu uskladnit v lednici. Ovšem tam opravdu zatuhne. Před podáváním ji tedy vyndejte klidně o hodinu dříve a nechejte v pokojové teplotě povolit.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept. Piškotovou čokoládou plněnou cukrovinku ve tvaru líbivého medvídka děti prostě zbožňují. Ovšem věřte, že za tut…
Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept
Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept. Opravdu luxusní cukrovinka, která vás v podobě vláčných kostiček čokoládově mléčné barvy ohro…
Jak připravit měkké karamelky s příchutí cappuccina | recept
Jak připravit měkké karamelky s příchutí cappuccina | recept. Fudge, to je sladká, měkká, vláčná hmota, která je v tomto případě dokonale c…
Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví
Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví. Mandlová nádivka provoněná rumem a vanilkovým cukrem mezi dvěma vrstvami čoko…
Jak připravit oříškovou pomazánku z bílé čokolády | recept
Jak připravit oříškovou pomazánku z bílé čokolády | recept. Tato jednoduchá a rychlá pomazánka z bílé čokolády, oříšků a smetany je opravdu luxus…
Diskuze k článku