Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept
Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept. Tato lahodně sladká pomazánka plná opražených lískových oříšků vám svou okouzlující čokoládovou chutí, v níž se mísí jemná mléčná čokoláda s výraznou hořkou, dokonale zpříjemní ráno namazaná na pečivu, ale báječně doplní i palačinky k obědu.
Co je potřeba
- 100 g mletých lískových oříšků
- 100 g kvalitní mléčné čokolády
- 100 g hořké vysokoprocentní čokolády (lze i čokolády na vaření)
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce vanilkového aroma
Krok 1
V pánvi nasucho opražte lískové oříšky. Stačí přibližně 2 minuty, dokud se teplem nerozvoní. Během pražení oříšky občas promíchejte.
Krok 2
V misce začněte pomalu rozpouštět nalámanou mléčnou i hořkou čokoládu, přičemž do misky přidejte i lžíci oleje.
K rozpouštění využijte buď vodní lázeň, nebo mikrovlnnou troubu nastavenou na mírný ohřev, kdy čokoládu v průběhu párkrát promíchejte.
Krok 3
Teplé opražené oříšky vsypte do výkonného mixéru a spolu s rozpuštěnou čokoládou rozmixujte.
Krok 4
Během mixování do směsi přidejte cukr, kakao a vanilkové aroma. Následně ještě chvíli mixujte do co nejjemnější konzistence.
Krok 5
Takto připravenou čokoládovou pomazánkou naplňte skleničky a nechejte zchladnout a lehce zatuhnout.
Poté si ji můžete vychutnat s tím, s čím máte klasickou nutellu nejraději. I třeba jen tak na lžičku.
- Pro milovníky opravdu poctivých sladkostí, můžete tuto pomazánku připravit pouze z mléčné čokolády či naopak sladkost stáhnout použitím pouze hořké varianty.
- Pro delší uchování je lepší nutellu uskladnit v lednici. Ovšem tam opravdu zatuhne. Před podáváním ji tedy vyndejte klidně o hodinu dříve a nechejte v pokojové teplotě povolit.