jaktak.cz

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept. Tato lahodně sladká pomazánka plná opražených lískových oříšků vám svou okouzlující čokoládovou chutí, v níž se mísí jemná mléčná čokoláda s výraznou hořkou, dokonale zpříjemní ráno namazaná na pečivu, ale báječně doplní i palačinky k obědu.

Co je potřeba

  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 100 g kvalitní mléčné čokolády
  • 100 g hořké vysokoprocentní čokolády (lze i čokolády na vaření)
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce vanilkového aroma

Krok 1

V pánvi nasucho opražte lískové oříšky. Stačí přibližně 2 minuty, dokud se teplem nerozvoní. Během pražení oříšky občas promíchejte.

Krok 2

V misce začněte pomalu rozpouštět nalámanou mléčnou i hořkou čokoládu, přičemž do misky přidejte i lžíci oleje.

K rozpouštění využijte buď vodní lázeň, nebo mikrovlnnou troubu nastavenou na mírný ohřev, kdy čokoládu v průběhu párkrát promíchejte.

Krok 3

Teplé opražené oříšky vsypte do výkonného mixéru a spolu s rozpuštěnou čokoládou rozmixujte.

Krok 4

Během mixování do směsi přidejte cukr, kakao a vanilkové aroma. Následně ještě chvíli mixujte do co nejjemnější konzistence.

Krok 5

Takto připravenou čokoládovou pomazánkou naplňte skleničky a nechejte zchladnout a lehce zatuhnout.

Poté si ji můžete vychutnat s tím, s čím máte klasickou nutellu nejraději. I třeba jen tak na lžičku.

  • Pro milovníky opravdu poctivých sladkostí, můžete tuto pomazánku připravit pouze z mléčné čokolády či naopak sladkost stáhnout použitím pouze hořké varianty.
  • Pro delší uchování je lepší nutellu uskladnit v lednici. Ovšem tam opravdu zatuhne. Před podáváním ji tedy vyndejte klidně o hodinu dříve a nechejte v pokojové teplotě povolit.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-doma-pripravit-sladkou-liskooriskovou-cokoladovou-nutellu-recept.html