Jak se vyznat v druzích fazolí
Jak se vyznat v druzích fazolí | rady a tipy. Fazole jsou cenným zdrojem proteinů a dají se využít nejen jako příloha, ale i jako součást polévek, salátů nebo těst. Kromě toho jsou výbornou volbou pro celiaky, vegetariány či vegany. Fazole by měly být tepelně upraveny, syrové je nelze konzumovat, jelikož obsahují jedovaté glykosidy. Ačkoliv jejich příprava zabere nějaký čas, stojí to rozhodně za to. Jaké konkrétní typy fazolí a při jakých příležitostech použít?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat výborný fazolový guláš bez masa | jednoduchý recept
Fazolový guláš je levné a vydatné jídlo, které mají v oblibě více muži, i když ženám také náramně chutná. Jen ženy si fazolový guláš často odepřou z e…
Jak uvařit fazolový guláš | recept
Fazolový guláš | recept. Fazole nejsou v kuchyni moc oblíbenou surovinou. Těžko říct, jestli za to může jen jejich těžší trávení a jeho vedlejší účink…
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept. Kvalitní snídani po společensky náročném večeru jistě někdy ocení každý z…
Jak na bezmasé smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou
Tyto bezmasé, přesto však syté a výživné smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou jsou výtečnou alternativou klasických masových lasagní, ve…
Jak z cizrny a kokosové mouky upéct šťavnatý bezlepkový koláč | recept pro celiaky
Moučník bez lepku s nápaditým zakomponováním cizrny, která je ve své rozmixované podobě doplněná kokosovou moukou, zvláčněná jablečným pyré i šťa…