Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept. Kvalitní snídani po společensky náročném večeru jistě někdy ocení každý z nás. Jednu takovou, do anglického stylu laděnou, poctivou a výživnou, si můžete dopřát s tímto receptem. Její příprava je navíc až neuvěřitelně snadná.
Co je potřeba
- 4 menší brambory (celkem cca 300 g)
- 1 velká cibule
- 150 g na kostičky nakrájené slaniny
- 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
- 2 lžičky sušeného granulovaného česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Na úplný závěr přidejte i zbylou slaninu.
Takto připravené vložte do trouby předehřáté na 220 °C (horkovzdušná trouba 200 °C) a zapékejte přibližně 25–30 minut, dokud brambory nezezlátnou a slanina se neopeče. Poté je vydatná snídaně, která vás rozhodně zasytí i přes oběd, připravená k servírovaní.
Před koncem pečení můžete do pekáčku přidat i trochu nastrouhaného sýru a nechat jej jemně rozpéct. Výsledek je luxusní.
Tipy
- Máte-li rádi žampiony, můžete jimi snídani obohatit. Stačí je jen nakrájet na plátky a chvilku podusit s opečenou slaninou a cibulí.
Diskuze k článku