Přejít k hlavnímu obsahu

Jak snadno a rychle na sytou a ostrou fazolovou pánev s pikantní klobásou | recept

Jak snadno a rychle na sytou a ostrou fazolovou pánev s pikantní klobásou

Veskrze chlapská, patřičně sytá a ostrá fazolová pánev doplněná pikantní klobásou je pokrmem snadným, rychlým, v jedné pánvi připraveným a vzhledem ke snadné přípravě a ostré chuti oblíbeným a žádaným. Nejen pány rovněž potěší i fakt, že se díky spojení fazolí, klobásy a ostrého koření, jedná o pokrm sytý a výživný.

Co je potřeba

  • 2 větší pikantní měkké klobásy (v tomto receptu například kombinace klobásy Krahulecké a klobásy s česnekem)
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 2 plechovky fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 plechovka směsi kukuřice s hráškem
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička uzené červené papriky
  • ½–1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Základem výrazně ostré chuti této rychle připravené fazolové pánve je poměrně vydatné množství řízné cibule a ostrého česneku, které nadrobno nasekané dozlatova opečte na pánvi s rozpáleným olejem.

orestování cibule a česneku coby ostrého základu fazolové pánve
2

Výraznost výsledné fazolové pánve následně podpořte na půlkolečka nakrájenou pikantní měkkou klobásou, kterou na pánvi s cibulí a česnekem zprudka opečte, přičemž současně s klobásou do pánve přidejte i veškeré pikantní koření, a to i s worcesterem. Společně vše za občasného promíchání restujte, dokud se klobása nevyškvaří a lákavě neopeče.

přidání klobásy a ostrého koření
3

Následně k ostrému základu z pikantní klobásy přihoďte do pánve na drobné kousky nakrájenou žlutou papriku a jen tak 2–3 minuty restujte, aby paprika jen lehce změkla.

doplnění opečené klobásy žlutou paprikou
4

Jako poslední do pánve přidejte nezbytné fazole a rovněž tak i kukuřici s hráškem. Společně na mírném ohni prohřejte, občas promíchejte.

Tím je tato opravdu rychlá, snadná a veskrze chlapská sytá fazolová pánev připravená k servírování, a to nejlépe s čerstvým chlebem či jiným oblíbeným pečivem.

Nevíte, jaký druh fazolí do pokrmu vybrat? Přečtěte si článek Jak se vyznat v druzích fazolí

závěrečné obohacení pánve o nezbytné fazole a zbylou zeleninu

Tipy

  • Tento veskrze chlapský, sytý a ostrý pokrm z fazolí a klobásy přímo vybízí k doplnění, zvýraznění a jinému ozvláštnění. Milovníci ostrých chutí jistě ocení zapojení čili papričky či alespoň čili koření nebo oživení chuti pár kapkami tabasca. Na své si ale přijdou i milovníci masových pokrmů, kteří mohou směs připravit namísto klobásy s hovězím masem nakrájeným na nudličky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře v bramboráku | recept
Jak upéct kuře v bramboráku | recept
Kuře v bramboráku | recept. Následující recept je zdravější variantou řízku Ondráš, který je na jídelním lístku mnoha restaurací. Kuře v bramboráku se…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.