Jak snadno a rychle na sytou a ostrou fazolovou pánev s pikantní klobásou | recept
Veskrze chlapská, patřičně sytá a ostrá fazolová pánev doplněná pikantní klobásou je pokrmem snadným, rychlým, v jedné pánvi připraveným a vzhledem ke snadné přípravě a ostré chuti oblíbeným a žádaným. Nejen pány rovněž potěší i fakt, že se díky spojení fazolí, klobásy a ostrého koření, jedná o pokrm sytý a výživný.
Co je potřeba
- 2 větší pikantní měkké klobásy (v tomto receptu například kombinace klobásy Krahulecké a klobásy s česnekem)
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 plechovky fazolí v rajčatové omáčce
- 1 plechovka směsi kukuřice s hráškem
- 1 žlutá paprika
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička uzené červené papriky
- ½–1 lžička kajenského pepře
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Výraznost výsledné fazolové pánve následně podpořte na půlkolečka nakrájenou pikantní měkkou klobásou, kterou na pánvi s cibulí a česnekem zprudka opečte, přičemž současně s klobásou do pánve přidejte i veškeré pikantní koření, a to i s worcesterem. Společně vše za občasného promíchání restujte, dokud se klobása nevyškvaří a lákavě neopeče.
Jako poslední do pánve přidejte nezbytné fazole a rovněž tak i kukuřici s hráškem. Společně na mírném ohni prohřejte, občas promíchejte.
Tím je tato opravdu rychlá, snadná a veskrze chlapská sytá fazolová pánev připravená k servírování, a to nejlépe s čerstvým chlebem či jiným oblíbeným pečivem.
Nevíte, jaký druh fazolí do pokrmu vybrat? Přečtěte si článek Jak se vyznat v druzích fazolí
Tipy
- Tento veskrze chlapský, sytý a ostrý pokrm z fazolí a klobásy přímo vybízí k doplnění, zvýraznění a jinému ozvláštnění. Milovníci ostrých chutí jistě ocení zapojení čili papričky či alespoň čili koření nebo oživení chuti pár kapkami tabasca. Na své si ale přijdou i milovníci masových pokrmů, kteří mohou směs připravit namísto klobásy s hovězím masem nakrájeným na nudličky.
Diskuze k článku