Jak připravit zelené řezy s tvarohem a sušenými rajčaty | recept
Jak připravit zelené řezy s tvarohem a sušenými rajčaty | recept. Tyto vynikající špenátové řezy jsou takovým, řekla bych, přivítáním jara na talíři. S přicházejícím jarem začínají v kuchyni převládat odlehčené typy pokrmů plné svěžích jarních bylinek. Přesně tomu odpovídají tyto zelené šťavnaté řezy z upečeného špenátové těsta a tvarohové náplně plné jarní cibulky a výrazných sušených rajčat.
Co je potřeba
Těsto:
- 5 vajíček
- 400 g rozmraženého a vody zbaveného sekaného špenátu
- 5 lžic bílého jogurtu
- 5 lžic hladké mouky
- sůl a pepř
Náplň:
- 250 g pomazánkového másla
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 3 – 4 lžíce zelené cibulky
- 3 lžíce sušených rajčat
- sůl a pepř
Na dozdobení:
- 4 lžíce zelené cibulky
- 2 lžíce sušených rajčat
Třetí, poslední plát namažte už slabší vrstvou tvarohové náplně. Má sloužit pouze jako podklad pro přichycení závěrečného posypu v podobě najemno nasekané zelené cibulky a sušených rajčat. Zdobení dlaní přitlačte, aby se zlehka vmáčklo do náplně. Takto připravené řezy dejte nejméně na tři hodiny chladit do lednice, pak nakrájejte na porce.
Tipy
Do tvarohové náplně můžete zakomponovat i jiné zelené bylinky například petrželku, pažitku, bazalku, či řeřichu.
A jeden tajný tip na závěr – tvarohová náplň je skvělá i co by pomazánka a s přehledem s ní můžete vyřešit některou ze svačin či večeří.
Diskuze k článku