Jak připravit záparu do těsta na pečivo | recept
Jak připravit záparu do těsta na pečivo | recept. Zápara – kaše ze spařených či krátce povařených a nabobtnalých semínek obilovin, šrotu a mouky – se používá k přípravě zdravější varianty kynutého pečiva – zejména chleba (ale i housek, bulek, rohlíků a jiného pečiva). Díky zápaře je pečivo výživově hodnotnější a navíc vydrží déle vláčné. Jak záparu do pečiva připravit, se dočtete na následujících řádcích.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct rebarborový sypaný koláč s ovesnými vločkami | recept
Rebarborový sypaný koláč s ovesnými vločkami | recept. Nastal čas rebarbory. Její sezóna je krátká, tak je třeba si ji užít plnými doušky. Vyzkoušejte…
Jak upéct nepřekonatelné preclíky | recept
Recept na výtečné křehké preclíky. Udělat preclíky není nic složitého. Vlastně záleží jen na receptu, a pak na správném upečení. Nabízíme recept na pr…
Jak připravit marinované kapří řízky | recept
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak na snadný jogurtový moučník s pomerančovým sirupem
Kontrast svěžího jogurtového těsta a sladkého pomerančového sirupu činí z tohoto snadného moučníku, moučník pro náročné. I náročné požitkáře toti…