Jak připravit vynikající kuřecí saté | jíme zdravě
Kuřecí saté (satay) je velmi jednoduché jídlo obvykle připravované na grilu a podávané ve formě špízu s výraznou omáčkou, velmi často chilli nebo arašídovou. Saté si však můžete udělat i doma v kuchyni – na pánvi či v troubě. Toto národní jídlo Indonésie je známé po celém světě v mnoha variantách. Recept, který jsme pro vás vyzkoušeli, je tradiční a také nejznámější. Zaručeně si na specialitě z kuřecích prsou a arašídovo-jogurtové omáčce pochutnáte. Vyzkoušejte náš další fit recept z oblíbené kuchařky Jíme zdravě.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na v troubě pečené kuřecí špízy s asijskou Hoisen omáčkou
Jedinečná, asijsky laděná Hoisen omáčka, která je ve své nezaměnitelné, medově sladké i lehce pikantní chuti navíc podpořena dalšími chuťově nezaměnit…
Jak připravit kuřecí satay s arašídovou omáčkou | recept
Jak připravit kuřecí satay s arašídovou omáčkou | recept. Tak takové netradiční spojení chutí a vůní Váš gril ještě nezažil. Rozhodně mu to ale dopřej…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept. Jídlo s minimem práce a surovin, přesto s výbornou kořeněnou chutí. Jedno ale se přece jen najd…
Jak zapéct kuřecí prsa v hořčici a sýru | recept
Jak zapéct kuřecí prsa v hořčici a sýru | recept. Kuřecí prsa připravená tímto způsobem zůstanou šťavnatá, nevysuší se. Recept lze různě obměňovat, vy…