Jak připravit vepřové nudličky | recept s hořčičnou omáčkou
Vepřové maso | recept na vepřové nudličky. Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. V dřívějších dobách se mnohdy pod pojmem maso myslelo právě maso vepřové. V porovnání s kuřecím je vepřové maso sice vcelku dost tučné, proto odborníci na výživu nad jeho velkou spotřebou příliš nejásají, avšak jeho velkou předností je univerzálnost. Můžeme z něj připravit prakticky cokoli. V tomto receptu připravíme vepřové maso jako vepřové nudličky s hořčičnou omáčkou. Recept je rychlý a jednoduchý na přípravu. Hořčičná omáčka může vypadat v kombinaci s pečenými bramborami poněkud netradičně, ale jistě si pochutnáte.
Co je potřeba
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
- 8 středně velkých brambor
- koření na americké brambory
- 500 g vepřové kýty
- olivový olej (3 lžíce)
- 2 cibule
- 2 bílé papriky
- 300 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
- 6 lžic hořčice (plnotučné)
- 3 lžíce tekutého medu
- sůl a pepř na dochucení
Nejprve si připravíme brambory, protože jejich tepelná úprava trvá delší dobu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory očistíme, necháme je ve slupce a nakrájíme na kostky. Posypeme kořením, promícháme a přendáme na pekáč vyložený pečicím papírem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme po dobu 45 minut.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Očistíme papriku a rozkrájíme ji na malé proužky. Na rozpálenou pánev nalijeme zbytek oleje (1,5 lžíce), necháme ho rozehřát a vhodíme na něj připravenou cibuli, zmenšíme plamen a zvolna opékáme. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní ještě papriku a společně restujeme dalších 5 minut.
Tipy
Pokrm lze podávat i s vařenou rýží.
Diskuze k článku