Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč
Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč | recept na rychlý a lahodný koláč. Osvědčená kombinace tvarohu, jablek a skořice nikdy nezklame! Ve spojení s níže uvedeným těstem, které je díky šlehání nadýchané, vznikne vláčný, jak se říká „nedusivý“ koláč. Při mlsání navíc nemusíte mít zvláštní výčitky, jelikož se díky tvarohu, jablkům a nevelkému množství oleje jedná o celkem „zdravý“ lehce stravitelný koláč.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin je do dortové formy klasické velikosti.
Těsto:
- 2 vajíčka
- ¼ hrnku cukru krystal
- ¼ hrnku oleje
- 1 hrnek polohrubé mouky
- mléko dle potřeby (hustoty těsta) – těsto by mělo mírné téct
Tvarohová nádivka:
- 250g (1 vanička) polotučného tvarohu
- 1 vajíčko
- cukr moučka – dle chuti
+ nahrubo nastrouhaná jablka, skořice a třtinový cukr
Na těsto oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte metlami na tuhý sníh, za stálého šlehání do nich přidejte žloutky a cukr (šlehejte na vysoké otáčky, těsto by nemělo příliš „spadnout“). Přilijte olej, dále pak snižte otáčky na mírné, či pouze míchejte vařečkou a přidejte mouku. Pokud bude těsto hodně tuhé, zamíchejte do něj trochu mléka. Konzistence by měla být například jako na lité bábovkové těsto.
Diskuze k článku