Jak připravit teplý lilkový salát s Tahini dresinkem | recept
Jak připravit teplý lilkový salát s Tahini dresinkem | recept. Úžasný teplý salát s orientálním laděním - právě v této oblasti je lilek doslova hvězdou. V tomto salátu zazáří ve své pečené podobě, kdy ve spolupráci s pečenou červenou cibulí a netradičním jogurtovým dresinkem s Tahini pastou vytvoří přímo hvězdný blízkovýchodní chuťový zážitek.
Co je potřeba
Suroviny:
- 1 větší lilek
- 2 červené cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- drcený pepř a sůl dle chuti
- 4 snítky čerstvého tymiánu či rozmarýnu
Dresink:
- 100 g řeckého jogurtu (Selského, Hollandia…)
- 1 lžíce sezamové pasty Tahini
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
Z pečené zeleniny odstraňte snítky tymiánu či rozmarýnu. Teplou zeleninu lehce přelijte dresinkem. Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři, třeba s pita chlebem. Salát lze vylepšit vařenou zelenou čočkou, získáte velmi chutnou a sytou obměnu. Čočku uvařte běžným způsobem a ještě teplou ji promíchejte s lilkovou směsí.
Tipy
Pro ještě větší autentičnost kuchyně blízkého východu přidejte před pečením k soli a pepři i mletý nebo drcený římský kmín.
Diskuze k článku