Jak připravit skleničkový dezert s tvarohem a ovocem
Jak připravit „skleničkový" dezert s tvarohem a ovocem | recept na lahodný a rychlý dezert do sklenic. Návštěva: to znamená očekávaná úvodní káva a cosi sladkého k ní. Většinou zvítězí koláč, buchta či jiné sladké pečení. Vyzkoušejte ale k očekávané kávě připravit neočekávanou změnu v podobě tohoto výborného tzv. „skleničkového“ dezertu, ve kterém sladíte jemně nakyslou chuť tvarohové náplně se sladkým ovocem netradičně doplněným čokoládou. Věřte, že ovace máte jisté.
Co je potřeba
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 1 zakysaná smetana (15%)
- 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru – případně dle chuti
- 400 g drobnějšího mraženého ovoce (borůvky, maliny, rybíz…)
- 40 g čokolády (mléčné pro sladší verzi, hořké pro méně sladkou)
- 100 ml vody + 4 lžičky na rozmíchání kukuřičného škrobu
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Tipy
„Skleničkový“ dezert můžete barevně zpestřit dvoubarevnou tvarohovou náplní, a to zcela jednoduchým trikem. Tvarohovou náplň rozdělte na dvě části a do jedné z nich přidejte rozpustné sladké kakao. Do skleničky pak střídavě zakomponujte s bílou částí.
Diskuze k článku