Jak připravit skleničkový dezert s tvarohem a ovocem
Jak připravit „skleničkový" dezert s tvarohem a ovocem | recept na lahodný a rychlý dezert do sklenic. Návštěva: to znamená očekávaná úvodní káva a cosi sladkého k ní. Většinou zvítězí koláč, buchta či jiné sladké pečení. Vyzkoušejte ale k očekávané kávě připravit neočekávanou změnu v podobě tohoto výborného tzv. „skleničkového“ dezertu, ve kterém sladíte jemně nakyslou chuť tvarohové náplně se sladkým ovocem netradičně doplněným čokoládou. Věřte, že ovace máte jisté.
Co je potřeba
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 1 zakysaná smetana (15%)
- 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru – případně dle chuti
- 400 g drobnějšího mraženého ovoce (borůvky, maliny, rybíz…)
- 40 g čokolády (mléčné pro sladší verzi, hořké pro méně sladkou)
- 100 ml vody + 4 lžičky na rozmíchání kukuřičného škrobu
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Krok 1
Rozmražené ovoce krátce povařte s cukrem, vodou a nalámanou čokoládou.
Krok 2
Jakmile se čokoláda rozpustí, vmíchejte do horké směsi kukuřičný škrob, který jste si v mezidobí důkladně rozmíchali s patřičným množstvím vody. Za stálého míchání pár minut povařte, ovoce by se mělo částečně rozvařit. V této fázi můžete směs případně dle Vaší chuti dosladit cukrem.
Krok 3
V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a cukr a vymíchejte hladkou tvarohovou náplň.
Krok 4
Do skleniček postupně vrstvěte vychladlou ovocnou směs.
Krok 5
Na ni naneste tvarohovou náplň a takto střídejte a vrstvěte, dokud nic nezbude.
Krok 6
Podávejte vychlazené jen tak, nebo ozdobené strouhanou čokoládou či šlehačkou.
„Skleničkový“ dezert můžete barevně zpestřit dvoubarevnou tvarohovou náplní, a to zcela jednoduchým trikem. Tvarohovou náplň rozdělte na dvě části a do jedné z nich přidejte rozpustné sladké kakao. Do skleničky pak střídavě zakomponujte s bílou částí.